Beklenen KPSS Sorusu 2017'de Gelebilir

2016 Kutul Amere'nin 100.yılıydı ve beklenen ÖSYM sorusu gelmedi. Biz de sizlere gelebilecek soru tiplerini hazırladık. Ayrıca Kutul Amare'de neler oldu bilgiside haberimizde.

Beklenen KPSS Sorusu 2017'de Gelebilir
Beklenen KPSS Sorusu 2017'de Gelebilir Şuayp Kemik
Bu içerik 2356 kez okundu.

2016 KUTUL AMARE'NİN 100.YILIYDI VE BEKLENEN ÖSYM SORUSU GELMEDİ. PEKİ GELEBİLECEK SORULAR NELER BIR KAÇ TANESINI SİZİN İÇİN SORUP CEVAPLIYORUZ...

Soru-1)Kutul Amare kuşatması hangi cephede yaşanmıştır?

a)Çanakkale 
b)Kafkas 
c)Suriye 
d)Filistin 
e)Irak

Cevap:E

Soru-2)Tarihe I. Kut Muharebesi olarak geçmiştir?

a)Kutul Amare 
b)Anafartalar 
c)Mohaç 
d)Arıburnu 
e)Bombasırtı

Cevap:A

GK GY DENEMELERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Soru-3)29 Nisan 1916 Townshend birliklerini 13 general, 481 subay ve 13.300 er ile birlikte esir eden kahramanımız aşağıdakilerden hangisidir?

a)Kazım Karabekir 
b)Halil Kut 
c)Kazım Özalp 
d)Goltz Paşa 
e)İsmet İnönü

Cevap:B

Soru-4)Türkiye, 1916-1952 yılları arasında hangi günü Kut Bayramı olarak kutlamıştır?

a)29 Nisan 
b)30 Nisan 
c)28 Şubat 
d)1 Nisan 
e)4 Nisan

Cevap:A

FACEBOOK SAYFAMIZDAKİ DENEMELER İÇİN TIKLAYIN

Soru-5)

I.Halil Kut 
II.Goltz Paşa 
III.Sakallı Nurettin

Kutul Amare Kuşatmasında Osmanlı adına çatışmada bulunan komutanlar arasında hangisinin olduğu söylenebilir?

a)Yalnız I 
b)Yalnız II 
c)I ve II 
d)II ve III 
e)I, II ve III

Cevap:E

Soru-6)Aşağıdakilerden hangisi Kutul Amare Kahramanı olarak bilinir?

a)Kazım Karabekir 
b)Halil Kut 
c)Kazım Özalp 
d)Goltz Paşa 
e)İsmet İnönü

Cevap:B

SINAVLARA NASIL ÇALIŞMALIYIZ

Soru-7)Kutulamre Kuşatmasında Halil Kutun görevi nedir?

a)Altıncı ordu komutanı 
b)Yıldırım orduları grup komutanı 
c)General 
d)10. ordu komutanı 
e)5. ordu komutanı

Cevap:A

Soru-8)Dünya savaş tarihinde ilk defa Short 184 tipi 225 beygirlik deniz uçakları hangi savaşta kullanılmıştır?

a)Kutul Amare 
b)Yüzyıl Savaşları 
c)Kresk Savaşı 
d)I. Kosova Savaşı 
e)II. Dünya Savaşı

Cevap:A

Soru-9)Kutul Amare Çarpışmasında İngilizlere destek amacıyla gönderilen birliklerin imha edilmesini İngiltere hangi raporla yayınlamıştır?

a)Vaner 
b)Meiiji 
c)Davos 
d)Annan 
e)Jurnal Vapuru

Cevap:E

200 BAŞLIKTA ANAYASA TEKRARINA BURADA ULAŞABİLİRSİNİZ

Soru-10)Kutul Amarede, General Townshend, kuşatmayı kaldırması için hangisini Halil Kuta rüşvet vermesi için göndermiştir?

a)Lawranse 
b)Mata Hari 
c)Zelle 
d)Richard 
e)Noel

Cevap:A

Soru-11)Bilgeliğin Yedi Sütunu adlı eser kime aittir?

a)Lawranse 
b)Mata Hari 
c)Zelle 
d)Richard 
e)Noel

Cevap:A

Soru-12)Kutul Amare başarısı hangi gazetede “İngilizlerin Tarihi En Büyük Felaketi” başlığıyla manşet olarak geçmiştir?

a)Tercüman-ı Hakikat 
b)Albayrak 
c)Tanin 
d)Hakimiyeti Milliye 
e)Minber

Cevap:A

ÖSYM'NİN SORDUĞU 375 ANAYASA SORUSUNU İNDİRİN

Soru-13)Kutü’l-Amare muzafferiyeti üzerine Türk bayraklarıyla donatılan şehir hangisidir?

a)Londra 
b)Viyana 
c)Kore 
d)Paris 
e)Newyork

Cevap:B

Soru-14)Kut Cemiyeti hangi ülke subayları tarafından kurulmuştur?

a)ABD 
b)İngiltere 
c)Fransa 
d)İrlanda 
e)Rusya

Cevap:B

Soru-15)Bitmeyen Savaş adlı eser kime aittir?

a)Lavranse 
b)Sakallı Nurettin 
c)Goltz Paşa 
d)Halil Kut 
e)Kazım Karabekir

YENİ DENEMELER İÇİN:www.facebook.com/kpss2023

PEKİ NELER OLDU ?
KUTUL AMARE 100. YIL

-Kutul Amare kuşatması I. Dünya Savaşı sırasında Irak cephesinde yaşanmıştır. 
-Bu kuşatma I. Kut Muharebesi olarak adlandırılır. 
-29 Nisan 1916 Townshend birlikleri Kut'ta yaşanan açlıktan dolayı diğer 13 general, 481 subay ve 13.300 er ile birlikte Osmanlı Kuvvetleri'ne teslim oldu.
-Türkiye, 29 Nisan 1916 tarihini NATO ya üye olduğu 1952 yılına kadar KUT BAYRAMI olarak kutlamıştır. 
-Kuşatmada, Townshend İtilaf Devleti komutanı iken Halil Kut, Goltz Paşa, Sakallı Nurettin ve Halil Kut Osmanlı komutanlarıdır. 
-Bu süreçte Ali İhsan Bey Sabis Meydan Muharebesinde başarılar elde etmiştir. 
-Kut'ül Amare Kahramanı Halil Paşa vede fatihi!!!!!!!!!!! 
-, "Türkler, muharebe sahasında daima iyi asker ve necip insandırlar; fakat ben henüz teslim olmayı düşünmüyorum" sözünü Tovshend Halil Kuta söylemiş. 
-Konuşma sürecinde Halil Kutun Tovshende sözü: "Baltacı devirleri geride kaldı!" (Baltacı dediği Osmanlıda bizi Rus dünya güzeli çariçesine satan sadrazam..Kadından etkilenmiş. Kandırmış Baltacıyı bir güzel. Ruslardan uzak durun özellikle kadınlarından. Çok güzel olurlar ama içleri boş..)
-Halil Kut, ordusuna Arslanlarım diye hitap eder. 
-Bu kuşatmada Halil Kut:Mirliva Halil Altıncı Ordu Komutanıdır.
IRAK CEPHESİNDEKİ SAVAŞLAR:
– Seyhan Muharebesi (14-15 Kasım 1914 )
– Harabe ( Kut-ul Zeyn) Muharebesi (17 Kasım 1914)
– Birinci ve İkinci Mezira muharebeleri (4-7 Aralık 1914)
– Birinci Rota Muharebesi ( 20 Ocak 1915 )
– Şuayibe Muharebesi ( 12 –14 Nisan 1915 )
– İkinci Rota Muharebesi ( 31 Mayıs 1915 )
– Nasırye ve Ümm ün Necim muharebeleri ( 13-24 Temmuz 1915)
– Birinci Kut-ul Ammare Muharebesi ( 26 Eylül 1915 )
– Selmanıpak Muharebesi ( 22-24 Kasım 1915) ve
– İngiliz kuvvetlerinin Kut-ul Ammare’ye çekilmesi (1-3 Aralık 1915 ).
-KUTUL AMARE KUŞATMASINDA İLK :Dünya savaş tarihinde ilk defa olarak 15-29 Nisan 1916 arası Short 184 tipi 225 beygirlik deniz uçakları ile KUŞATMA ALTINDAKİ iNGİLİZLERE havadan yardım yapmaya çalıştı.
-JULNAR VAPURU RAPORU?Kuşatma altındaki İngiliz ordusu için son yardım girişimi ise 12 Nisan 1916 gecesi Felahiye’den gönderilen 270 ton erzak ve çeşitli silahlar ve üç makineli tüfeğin, kaptanı ve mürettebatıyla birlikte etkisiz hale getirildiği “Julnar Vapuru” yla yapıldI
-Kuşatmayı kaldırsın diye General Townshend, İngiliz casus Lavronseyi, Halil Kuta göndererek rüşvet teklif etmiştir. Kut gelmez bu oyunlara...Lavransenın Bilgeliğin Yedi Sütunu adlı eseri var.
-Kutul Amare başarısı Tercüman-ı Hakikat Gazetesi’nde “İngilizlerin Tarihi En Büyük Felaketi” başlığıyla manşet olarak geçmiştir.
-Bu başarı üzerine başta Almanya İmparatoru olmak üzere, Avusturya Kralı, Saksonya Kralı gibi müttefik devlet başkanlarından tebriknameler geldi. Hatta Kutü’l-Amare muzafferiyeti üzerine Viyana şehri Türk bayraklarıyla donatıldı.
-Kuşatmayı bizzat yaşamış İngiliz subayları ise yıllar sonra İngiltere’de “Kut Cemiyeti”ni kurdular.
-Bitmeyen Savaş adlı eser Halil Kut tarafından yazılmıştır.
-Townshend, C.V.F., Irak Seferi ve Esaret, adlı kitabı yazmıştır.

SORULARLA DEVAM ETMEK İÇİN TIKLAYIN

 

kpss 2017 kpss kpss kutul amare kutul amare 2017 kutul amare nedir kutul amare sorusu kpss 2017 deneme indir kutul amare savaşı kpss alan bilgisi kpss 2018 pdf kpss 2017 ders notu kutul amare soruları kutul amare nerede kutul
Soru ve Yorumlarınız
Kalan karakter sayısı : 500